On page seo

Bilmeniz Gereken 12 On Page SEO Faktörü

On Page SEO, arama görünürlüğünü artırmak için bir sayfanın içeriğini, etiketlerini ve dahili bağlantılarını değiştirme işlemidir. İşte sizinkini en üst düzeye çıkarmak için 12 faktör.

 

12 On Page SEO Faktörü

1. E-A-T
Google’ın sitenize ağırlık vermesinin bir yolu, E-A-T’e yani “uzmanlığa, yetkinliğe ve güvenilirliğe” dayalıdır.

2. Anahtar Kelimeler
Onlara web sitenizin içeriğinin bir kullanıcının sorusuna yanıt verdiğini söylemenin en temel yolu, kullandığınız dildir.
Bir sorguda kullanılan anahtar kelimeleri gövdede, başlıklarda veya her ikisinde de içeren sayfaların aramayla alakalı olma olasılığı daha yüksektir.

3. SEO’lu İçerikler
Hem arama motorlarına öncelik veren hem de organik ziyaretçileri sitenize getiren içerik türü oluşturmak bir sanattır.
Daha önce yapmadıysanız, iyi okunan ve yine en iyi SEO uygulamalarına bağlı olan bir metin yazmak oldukça zor olabilir.
Sanatta ustalaşmanıza yardımcı olmaya adanmış bir parçamız var, ancak önemli çıkarımlardan bazıları şunları içeriyor:

a- Okunabilirliği vurgulayın
b- Anahtar kelimeleri aşırı kullanmayın
c- Cümleleri ve paragrafları kısa tutun
d- Alt başlıklar kullanın
e- Madde işaretli listeler kullanın

4. Görsel Varlıklar
Görselleri, videoları ve infografikleri kullanmak, sayfanızı ziyaretçiler için görsel olarak ilginç kılmaktan fazlasını yapar. Ayrıca, SEO’nuzu artırmak için size fırsatlar sunar.
Tüketicilerin %36’sından fazlası çevrimiçi alışveriş yaparken görsel aramayı kullanıyor, bu da görsel kullanmıyorsanız trafiği kaçırdığınız anlamına geliyor.

5. Başlık Etiketleri
Bu, ayrıntılara odaklanmanın önemli olduğu alanlardan biridir.
Kendi başına, bir web sayfasına bir başlık vermenize izin veren bu kod parçası, muhtemelen SERP sıralamalarında sitenizi yukarı çekmenizi sağlamayacaktır. Ancak diğer sayfa öğeleriyle (burada tartışılanlar gibi) bağlam içinde bağlam oluşturmanıza ve sitenizin alaka düzeyini göstermenize yardımcı olabilir.

6. Meta Açıklama
Daha iyi meta açıklamalar, arama yapanlara sayfanızın neyle ilgili olduğunu daha iyi anlamalarını sağlar ve bu da daha fazla tıklamaya yol açar. Bu nedenle, onları ihmal etmeyin.

7. Görüntü Optimizasyonu
Sayfanızdaki görsel varlıkların önemine zaten kısaca değindik; ancak şimdi teknik yönlerine daha yakından bakmanın zamanı geldi.

Sizinkini optimize etmenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

a) SEO dostu alt etiketler ekleyin.
b) Hızlı yükleme için doğru formatı ve dosya boyutunu seçin.
c) IMG_08759 gibi bir şey kullanmak yerine dosya adlarını özelleştirin.
d) Görsellerinizin mobil uyumlu olduğundan emin olun.

8. Coğrafi Etiketleme (Yerel Arama için)
Küresel bir ekonomi olabilir; ancak çoğu iş hala yerel düzeyde yapılıyor. Sayfa içi yerel SEO’nuzu optimize ederek mahallenizdeki & bölgenizdeki insanlarla / şirketlerle bağlantı kurun.

9. Site Hızı
Tıknaz, yavaş yüklenen bir site, hayal kırıklığına uğratmaktan ve ziyaretçileri uzaklaştırmaktan fazlasını yapar, aslında arama sıralamanıza da zarar verir.

10. Duyarlı Tasarım
2016’da mobil arama hacmi ilk kez masaüstünü geçti ve takip eden yıllarda, bu sayı giderek daha da hızlı bir şekilde arttı.
Mobil artık tüm internet kullanımının %56’sından fazlasını oluşturuyor ve tabletler %2,4 oranında katkıda bulunuyor.
Daha fazla kullanıcı mobil cihazlarda olduğu için Google mantıklı bir yol izledi ve mobil arama sıralamalarında responsive tasarımlara sahip sitelere öncelik vermeye başladı.

11. URL Yapısı
URL’lerin SEO’da büyük rol oynadığı bir zaman vardı. Profesyoneller, daha üst sıralarda yer almalarına yardımcı olmak için anahtar kelimelerin web adreslerine dahil edildiğinden emin olur.
Ancak Google her zaman yaptığı gibi yine algoritmayı değiştirdi. Ve bir zamanlar sıralamalar için çok önemli olan şey, şimdi çok daha küçük bir rol oynuyor.

12. Bağlantılar
Bu makalenin başındaki E-A-T’yi hatırlıyor musunuz?
Web sitenizin uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirlik oluşturmasının en iyi yollarından biri, diğer saygın web sitelerinden gelen bağlantılardır. Dış linklere önem verin.

author avatar
alicaglar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir